Volledig scherm
Faupala op de training in Zundert

NAC huurt aanvaller Faupala voor een jaar van Manchester City

BREDA – Spits David Faupala, die ook op de vleugels uit de voeten kan, komt dit seizoen op huurbasis voor NAC uit. De Bredase club huurt de 19-jarige Fransman van Manchester City waar het een samenwerkingsverband mee heeft. Dat heeft NAC donderdag aan het begin van de avond bevestigd.

Na rechtsbuiten Thomas Agyepong (19) en linksback Ashley Smith-Brown (20) is Faupala de derde speler die door City bij NAC gestald wordt dit seizoen. De clubleiding gaat er vanuit dat tweebenige vleugelaanvaller Brandon Barker (19) en centrale verdediger Kean Bryan (19) nummer vier en vijf worden die Manchester City aan NAC uitgeleend worden.

Volledig scherm
© Pro Shots
  1. Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    De tunnelklep gaat open als de avondschemering over het meest rauwe en intense voetbalstadion van Nederland valt. Manu Garcia kijkt eens op, geniet en ziet links van hem een geel-zwarte kolonie van duizend mensen op de tweede ring. Ze zwaaien met vlaggen, zingen en hopen tegen beter weten in op een goed resultaat. Angst boezemt De Kuip hem niet in. ,,Juist niet", zal de Spanjaard later zeggen. Kuipvrees? Welnee, daar heeft hij nooit van gehoord.