Volledig scherm
Algemeen directeur Luuc Eisenga en Gylermo Siereveld. © NAC

NAC houdt Siereveld uit handen van PSV en legt verdediger voor 2,5 jaar vast

Hij traint sinds kort mee met de hoofdmacht, maakte op 13 november zijn officieuze debuut in het oefenduel met AA Gent en als klap op de vuurpijl heeft Gylermo Siereveld vrijdag zijn eerste profcontract getekend. De centrale verdediger heeft zich voor 2,5 jaar verbonden aan NAC.

Daarmee houdt de Bredase club de 17-jarige centrale verdediger uit handen van PSV die vader Giovanni Siereveld, trainer van amateurclub Luctor Heinkenszand, meerdere keren heeft benaderd. Het vertrouwen in Siereveld junior is zo groot dat hij in januari mee mag op trainingskamp naar Portugal. De bedoeling is dat de Zeeuw na de winterstop aansluit bij het eerste van NAC. Door de langdurige absentie van Nacho Monsalve zijn alleen Roger Riera, Colin Rösler en Jan Paul van Hecke als pure voorstoppers over voor de twee centrale posities achterin.

JVOZ

Siereveld werd dit jaar gescout bij Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland, kortweg JVOZ. Zijn ontwikkeling bij de onder 19 gaat echter zo hard dat hij zich nog geen half jaar na zijn overstap naar NAC profvoetballer mag noemen. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Jan Paul van Hecke en Yassine Azzagari, twee Zeeuwen die eveneens door NAC bij JVOZ zijn ontdekt en ondertussen onder contract staan in Breda. Eerder legde Daan Klomp de route JVOZ-NAC jeugd-NAC 1 af.

In oktober tekende Bart Verbruggen, de 17-jarige doelman van de onder 19, al een contract die hem tot medio 2022 aan NAC verbindt. Daardoor hebben vier spelers uit het hoogste jeugdteam van NAC een meerjarige verbintenis op zak. Te weten: Verbruggen, Siereveld en de middenvelders Sabir Agougil en Azzagari.