Volledig scherm
© Pro Shots / Paul Roling

NAC houdt punt over aan topper tegen MVV

MAASTRICHT – Stijn Vreven heeft aan zijn eerste topper als trainer van NAC een punt overgehouden. Tegen MVV sleepte NAC een 1-1 uit het vuur, dankzij een late eigen goal van MVV-speler Leroy Labylle.

Na een afwachtende openingsfase was het de thuisploeg die het initiatief nam. Na ruim twintig minuten was MVV tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer. Eerst keerde Jorn Brondeel fraai een kopbal van Luis Pedro, daarna ging het schot van Pieter Nys van heel dichtbij over.

Even daarvoor was clubtopscorer Cyriel Dessers al tegen een gele kaart opgelopen. De spits hinderde Bo Geens bij een uittrap en kreeg daarvoor geel. Zodoende is de spits geschorst voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch. De eerste kans van NAC kwam op naam van Giovanni Korte. De rechtsbuiten kwam echter net niet goed aan een voorzet vanaf links. Even daarna werd een goede inzet van aanvoerder Robbie Haemhouts geblokt.

Doelman Brondeel moest aan de andere kant na 37 minuten serieus aan de bak, maar hij redde fraai op de inzet van Pedro. Vlak voor rust kreeg Dessers echter een grote kans op 0-1, maar na een voorzet vanaf rechts schopte hij over de bal heen.

In de tweede helft kwam NAC beter voor de dag. Na een uur spelen kregen de bezoekers een grote kans om op voorsprong te komen. Korte schoot op de paal en de rebound van Shane O’Neill ging via een MVV-speler over. Ook Manu García stichtte gevaar: zijn vrije trap kon maar net gekeerd worden.

Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een prima uitgespeelde aanval dwars door het centrum eindigde voor de voeten van invaller Patrick N’Koyi, die de bal voor het inlopen had: 1-0. De goal viel in de 76ste minuut. Dessers zat toen al op de bank. De clubtopscorer werd na ruim een uur spelen gewisseld voor Richelor Sprangers.

Het was, wederom, aan Brondeel te danken dat het geen 2-0 werd. Sierlijk haalde hij een kopbal van Kelechi Nwakali van de lijn. Laat in de wedstrijd viel dan toch de gelijkmaker. Leroy Labylle passeerde knullig zijn eigen doelman, waardoor Vreven aan zijn eerste topper een punt overhoudt.

Opstelling
Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Van Diermen, Smith-Brown; Verschueren, Garcia, Haemhouts; Korte, Dessers en Agyepong.

Volg het duel hieronder live aan de hand van de tweets van sportverslaggever Yadran Blanco.

Tweets door @yadranblanco

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen