Volledig scherm
Justin Goetzee (links), Marinus Dijkhuizen (midden) en Joost Gielen. Foto via Twitter @VoetbalInside

NAC hekelt KNVB om nieuws degradatie Twente één dag voor de finale te brengen

BREDA – “Een bizarre timing. Een dag voor de finale van de play-offs. Ongelofelijk. Nederland op zijn smalst. Verzin je niet”, zegt NAC trainer Marinus Dijkhuizen. Hij reageert op het nieuws dat de licentiecommisie van de KNVB FC Twente een verplichte degradatie oplegt en terugzet naar de eerste divisie.

NAC speelt donderdag de eerste van twee wedstrijden in de finale van de nacompetitie tegen Willem II. De inzet was één plek in de eredivisie. Was. De Tilburgers zijn door de gedwongen degradatie van FC Twente namelijk zeker van lijfsbehoud in de eredivisie. De KNVB maakte eind april al bekend hoe het de plaats van de Tukkers zou opvullen wanneer de nummer dertien van de eredivisie zou wegvallen door het vonnis van de licentiecommissie. Als nummer zestien blijft Willem II sowieso behouden, ongeacht de uitkomst van de finale van de play-offs tegen NAC donderdag en zondag.

​“Dit is natuurlijk een hele rare situatie en neemt heel veel van de glans van de finale weg”, zegt Dijkhuizen. “Deze oplossing slaat nergens op. Voor ons verandert er niks, maar het is gek dat Cambuur als gedegradeerde club er baat bij heeft dat Willem II en De Graafschap winnen waardoor Cambuur erin blijft. Dit is alleen maar in het voordeel van de clubs uit de eredivisie, terwijl teams uit de eerste divisie het nakijken hebben. Ik zou dit niet verder vertellen in het buitenland.”

Algemeen directeur van NAC, Justin Goetzee: “Het is gewoon niet fair richting de clubs in de play-offs. Wij spelen een extreem beladen finale tegen Willem II die niet meer kunnen degraderen. Twente kon juist niet degraderen volgens de reglementen, maar door ze de licentie af te nemen en weer terug te geven degraderen ze alsnog naar de eerste divisie. Niet te volgen. Als NAC niet promoveert heb je met Twente een serieuze en sterke concurrent volgend seizoen. Wat blijft staan, is dat wij moeten winnen. Toch vind ik niet dat het op sportieve gronden gaat op deze manier. Laat iedereen om de opengevallen plek spelen. Desnoods tot in juni. Dat zou het eerlijkste zijn.”

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (36%)
  • Nee (36%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (28%)
523 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen