Volledig scherm
© Pro Shots

NAC heeft nog te weinig spelers voor elftalfoto

ZUNDERT - De pers is uitgenodigd om vrijdagmorgen bij NAC de traditionele elftalfoto te komen maken, maar het ontbreekt de Bredase ploeg nog aan een complete selectie. In het oefenduel tegen de Moerdijkse selectie moet NAC vanavond noodgedwongen vier jeugdspelers inzetten.


„Dat gaat dus helemaal nergens over”, verzucht trainer Marinus Dijkhuizen. Een maand voor het begin van de competitie is zijn basiself immers nog verre van compleet. „We missen misschien nog wel meer dan de helft”, telt hij de ontbrekende plekken op zijn vingers na: „Een keeper, een spits (het wachten is op de Belg Cyriel Dessers, red.), een aantal spelers van Manchester City en wat eigen jongens.”

Verbeek
Tot die laatste categorie behoort aanvaller Danny Verbeek. Hij trainde gistermorgen weer volop mee met de selectie, nadat hij in het weekeinde thuis had gezeten met een griepje. Het is echter nog onduidelijk of de Bosschenaar vrijdag mee op de foto gaat. „Voor die tijd wil ik de knoop wel doorgehakt hebben”, zegt de aanvaller over de keuze tussen blijven of ingaan op één van de aanbiedingen van andere clubs. „Er zitten interessante opties tussen, maar NAC blijft ook een geweldige club. Daar moet ik dus nog eens goed over nadenken.”

Het nieuwe tweejarige contract met Grad Damen is volgens technisch directeur Hans Smulders op enkele details na geregeld: „We zijn er op hoofdlijnen uit en Grad wil graag bij NAC blijven.”

Puzzelen
Voor Dijkhuizen is het ondertussen ‘puzzelen’ geblazen in de eerste weken van de voorbereiding. Gisteren had hij inclusief een aantal jeugdspelers en ‘stagiair’ Fabian Sporkslede slechts achttien man op het trainingsveld staan. Giovanni Korte stuurde hij voortijdig naar de kleedkamer om overbelasting te voorkomen.

Vanavond zet Dijkhuizen daarom zijn vertrouwde jeugdspelers Brusselers, Sprangers, Klomp en Marijnissen weer in. „Het is leuk werken met die jongens en goed voor hun ontwikkeling, maar deze situatie maakt het lastig in de opbouwfase. Met waar je heen wil moet je nu al beginnen. Dat moet ik straks allemaal weer gaan herhalen als de rest komt.”

Manchester City
De meeste spelers van Manchester City worden pas begin augustus verwacht omdat de club hen eerst meeneemt op een trip naar China. Dan pas zal de echte elftalfoto gemaakt kunnen worden.

poll

Het is terecht dat Birighitti weer keept

Het is terecht dat Birighitti weer keept

  • Eens (43%)
  • Oneens (57%)
1064 stemmen

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (33%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (30%)
1529 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen