De Bredase eerstedivisionist heeft de Engelse middenvelder DJ Buffonge voor twee jaar vastgelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bredase eerstedivisionist heeft de Engelse middenvelder DJ Buffonge voor twee jaar vastgelegd. © Marcel van Dorst

NAC heeft nog steeds bergen werk te verzetten

analyseNAC raakt centrale verdediger Jan Paul van Hecke op korte termijn kwijt en topscorer Arno Verschueren wandelt op kousenvoeten de deur uit. Daartegenover staat tot aan vandaag het aantrekken van Moreno Rutten en DJ Buffonge die gisteren voor twee jaar tekende. De Bredase eerstedivisionist is er niet beter op geworden.

 1. NAC heeft geen route, geen plan, geen lef en geen geduld met jonge talenten
  PREMIUM
  Column

  NAC heeft geen route, geen plan, geen lef en geen geduld met jonge talenten

  Ongetwijfeld lachende gezichten dit weekend bij de mensen van de NAC-jeugdopleiding. Na Ronnie Stam, Nemanja Gudelj en Ömer Bayram eindelijk wéér een zelfopgeleide telg die vanuit de academy de stap naar het internationale voetbal maakt. Al was het vooral nuchter scoutingswerk dat Jan Paul van Hecke relatief laat naar Breda bracht. Pas als 18-jarige kwam de stoere, blonde Zeeuw over van VV Goes. Na 16(!) potjes in het eerste lonkt (via FC Utrecht) de Premier League. Wow.
 2. NAC-doelman Verbruggen wordt klaargestoomd voor het grote werk: ‘Ik zal klaar zijn als ik op een dag de kans krijg’
  PREMIUM
  Video

  NAC-doel­man Verbruggen wordt klaarge­stoomd voor het grote werk: ‘Ik zal klaar zijn als ik op een dag de kans krijg’

  Terwijl NAC spoedig een miljoenenbedrag wil incasseren voor voormalig jeugdspeler Jan Paul van Hecke, Brighton & Hove Albion uit de Engelse Premier League is zoals bekend bereid te voldoen aan de vraagprijs, wil de club graag langer door met eigen kweek Bart Verbruggen (17) die een mooie toekomst wordt toegedicht. NAC wil zijn contract dat loopt tot medio 2022 alweer openbreken.