Volledig scherm
PREMIUM
Drie jaar geleden scoorde een toen 27-jarige Siem de Jong nog tegen NAC met Jong PSV. Dat zou volgens de huidige regels niet meer kunnen. © Toin Damen

NAC heeft in de eerste divisie geen last meer van ‘oudjes’ bij beloften

NAC speelt 8 van de 38 wedstrijden in de competitie tegen de filialen van Ajax, PSV, FC Utrecht en AZ. Geroutineerde internationals, zoals Siem de Jong drie jaar geleden, komt NAC daarbij niet meer tegen.

Vrijdag Jong FC Utrecht, maandag Jong AZ. Tegenstanders waarvan NAC nooit helemaal weet welke spelers ze opstellen. Ten opzichte van de laatste twee jaar (2015-2017) dat de Bredase club in de eerste divisie actief was, zijn nieuwe regels ingevoerd of aangescherpt. De belangrijkste is dat beloftenteams ook echt beloftenteams zijn; de elftallen bestaan dus alleen uit voetballers van 23 jaar of jonger.

 1. Technisch directeur Van Den Abbeele: ‘Kapitaal NAC moet op het veld staan’
  PREMIUM
  Interview

  Technisch directeur Van Den Abbeele: ‘Kapitaal NAC moet op het veld staan’

  Het was een drukke zomer, zegt Tom Van Den Abbeele. Tijd om de balans op te maken met de technisch directeur van NAC. ,,Ik had niet verwacht 45 transfers (19 inkomende, 26 uitgaande, red.) te moeten doen. Uiteindelijk is iedereen te koop als de juiste prijs wordt geboden, maar een groot verloop bemoeilijkt het wel om beleid te maken. Het ideale scenario is vijf weg en vijf nieuwe spelers met in iedere linie een echte versterking.”

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

 • Ja (81%)
 • Nee (19%)
1665 stemmen