Volledig scherm
PREMIUM
Arno Verschueren viert de 2-0. © BSR Agency

NAC gevangen door cynisme

Niet de 3-1-zege op Jong AZ, maar de lege plekken in het stadion, het stille protest van de harde kern, de passieve houding van de Yellow Army en de gelatenheid op de tribunes zijn het verhaal van de eerste thuiswedstrijd in 2020.

Apathie in haar zuiverste vorm vermengd met bijtend cynisme, overgoten met een zure sausje van onmacht, boosheid en teleurstelling. Van het geroemde ‘Avondje NAC’ is weinig meer over. Supporters zijn in slaap gesust, voetballers voetballen tegen zichzelf. Op een hoger niveau overheerst het wantrouwen, worden machtsstrijdjes gevoerd over geld dat er was en niet meer is voor nieuwe spelers en soebat men over de aan te stellen trainer.

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.