Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk © BSR Agency
1
EINDE
1
  • Ivan Ilic 71'
  • Mael Corboz 68'

NAC geeft bekerzege geen passend vervolg: gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

Voor de vierde keer op rij heeft NAC een competitieduel niet winnend afgesloten. Nu verliet Go Ahead Eagles Breda met een punt (1-1). 

Twee tegenvallers voor Ruud Brood in aanloop naar het duel met Go Ahead Eagles. Linksback Javier Noblejas was niet fit genoeg om te spelen en op de training van donderdag had Luka Ilic een tikje gehad, waardoor hij niet okselfris was. De Serviër zat nog wel op de bank. Basisplaatsen waren er zo voor Robin Schouten (Pele van Anholt verhuisde naar de linkerflank) en Andrija Filipovic. Arno Verschueren keerde na een schorsing terug in het team.

Bekijk hier de samenvatting van NAC - Go Ahead Eagles (Premium).

Het maakte het tot een onwennig geheel. Filipovic liet op links veel ballen van zijn voet springen en op rechts leed Schouten opvallend veel balverlies. Gescoord werd er niet voor rust. Niet reglementair, tenminste. Want na twaalf minuten schoot Sydney van Hooijdonk binnen, op aangeven van aanvoerder Verschueren, maar deed hij dat vanuit buitenspelpositie: de vlag ging omhoog, de treffer werd afgekeurd. Een kleine tien minuten later kreeg de topscorer (vijf treffers) weer een grote kans. Wederom was Verschueren de aangever. Deze keer mikte Van Hooijdonk op een tegenstander.

Zweefduik

Dat het halverwege nog 0-0 stond, was ook te danken aan Nick Olij. De doelman zag veel vaker dan hem lief was Martijn Berden voor zich opduiken en moest verschillende keren redding brengen. Hoogtepunt was de zweefduik in de 23ste minuut waarmee Olij Airlines een doelpunt van Berden voorkwam.

Brood was niet tevreden, dat bleek uit de dubbele wissel die hij in de rust doorvoerde. De trainer bracht Luka Ilic – fit genoeg dus voor 45 minuten – en Mounir El Allouchi voor Filipovic en Verschueren. De dubbele wissel leidde tot meer Bredase controle en uiteindelijk ook tot kansen. Eerst mikte Othmane Boussaid, bedrijvig als altijd, net naast. Daarna zette Luka Ilic Huseyin Dogan voor de keeper, maar mikte de spits net voorlangs.

Go Ahead Eagles slaat toe

Waar NAC dacht daarna de wedstrijd over te nemen, was het Go Ahead dat uit de counter toesloeg. Spits Fred Maecky Ngombo was veel sneller dan Roger Riera, legde af en zag middenvelder Mael Corboz afdrukken: 0-1. De schade werd een kleine drie minuten later gerepareerd. De bal ging op de stip na een overtreding op El Allouchi: Ivan Ilic schoot onberispelijk raak, 1-1.

In de slotfase gooide Brood al zijn kaarten op tafel en bracht hij spits Finn Stokkers voor verdediger Riera. Het leidde nog wel tot een paar kansen, maar gescoord werd er niet meer. Na FC Eindhoven (2-2), De Graafschap (1-2), Roda JC (4-2) was Go Ahead Eagles zo de vierde ploeg op rij die NAC punten afsnoepte.

Opstelling NAC: Olij; Schouten, Riera (76. Stokkers), Rösler, Van Anholt; Boussaid, Verschueren (46. El Allouchi), Ivan Ilic, Filipovic (46. Luka Ilic); Dogan en Van Hooijdonk.