Volledig scherm
© Pro Shots

NAC gebruikte 31 spelers in 23 wedstrijden

DEN BOSCH – Met de basisplaats van Jari Oosterwijk en de invalbeurt van James Horsfield vrijdagavond tegen FC Den Bosch (2-1-verlies) komt het aantal gebruikte spelers door NAC dit seizoen op 31 in 23 competitiewedstrijden. Een record voor de Bredase club die de zesde plaats inneemt in de eerste divisie.

Door het inbrengen van Horsfield stonden er na rust zeven huurlingen in het veld bij NAC: Jorn Brondeel, Horsfield, Shane O’Neill, Ashley Smith-Brown, Manu Garcia, Oosterwijk en Thomas Agyepong. Terwijl Mounir el Allouchi een aflopend contract heeft. Van de spelers die aan de tweede helft begonnen in Den Bosch zijn alleen Olivier Rommens, Arno Verschueren en Giovanni Korte eigendom van NAC.

Trainer Stijn Vreven gebruikte in vier competitiewedstrijden achttien spelers en wisselde in drie van de vier duels van samenstelling. Met name centraal achterin. Shane O’Neill vormde met de vertrokken Kevin van Diermen (tweemaal), Chiro N Toko en Olivier Rommens (beiden eenmaal) een koppeltje. Vreven liet vier spelers debuteren: Manu Garcia, N Toko, Oosterwijk en Horsfield. Allemaal in de maand januari vastgelegd. Op N Toko is de rest gehuurd.

Van de huidige selectie wachten alleen doelman Sven van der Maaten, de verdedigers Jesse van Bezooijen en Bart Meijers en middenvelder Feyo Glim op hun eerste speelminuten.

In vergelijking met de 0-0 in Breda op 26 augustus tussen NAC en FC Den Bosch eerder dit seizoen, startten vijf maanden later in De Vliert vijf spelers die destijds ook begonnen: Fabian Sporkslede, Arno Verschueren (middenveld in plaats van de verdediging), Smith-Brown, Robbie Haemhouts en Korte. Van de 3-6-zege een jaar geleden in Den Bosch was van de basiself zelfs niemand meer over. Alleen de bankzitters Sven van der Maaten, Grad Damen en Danny Verbeek gingen, wederom op de bank, op herhaling.