Volledig scherm
© Thinkstock

NAC, FC Oss en fotografen maken jacht op dader vuurwerkbom in Rat Verleghstadion

BREDA – NAC en FC Oss slaan de handen ineen om de dader(s) op te sporen die de vuurwerkbom vrijdagavond vanuit het uitvak heeft gegooid. De vuurwerkbom ontplofte halverwege de tweede helft bij een 4-0-stand vlak achter een rijtje fotografen die op de korte zijde zaten achter het doel in het NAC stadion.

Enkele geschrokken fotografen overwegen om aangifte te doen tegen de vandalen. NAC en FC Oss hebben inmiddels aangekondigd de dader(s) hard te willen straffen. Beide clubs zijn de beelden aan het analyseren en werken nauwgezet samen. NAC won de wedstrijd vrijdag overigens simpel met 5-0.

​Volgens ingewijden binnen de Bredase club veroorzaakte een groot deel van de 194 meegereisde Ossenaren heel de avond al veel problemen. Dat begon voor aanvang van de wedstrijd met de aanhouding van één FC Oss fan voor het gebruik van harddrugs. De meegekomen begeleiding van de groep uit Oss had nimmer vat op de supporters volgens diezelfde ingewijden. Ook na de wedstrijd bleef het een tijdje onrustig, omdat de Ossenaren niet wilden vertrekken.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen