Volledig scherm
Arno Verschueren is voorlopig rechtsback. © BSR Agency

NAC experimenteert met Dogan op rechts, Verschueren blijft back

Trainer Ruud Brood lijkt voort te borduren op de speelwijze waarmee NAC onderuit ging in Almere City. Dus met Arno Verschueren als rechtsback, Pele van Anholt op het middenveld en een concept met drie aanvallers zonder specifieke buitenspelers. 

Althans, dat was woensdag op te maken uit de besloten oefenwedstrijd tegen AA Gent die met 4-0 gewonnen werd. Het tactisch plan van Brood en zijn assistenten voorzag er onder meer in dat Finn Stokkers, als vervanger van de afwezige Sydney Van Hooijdonk, voorin geëscorteerd werd door Othmane Boussaid op links en Huseyin Dogan op rechts. In Almere was Dogan nog centrumspits en kwam Boussaid vanuit het middenveld.

In het vriendschappelijke onderonsje met AA Gent was Mounir El Allouchi de meest vooruitgeschoven middenvelder als een soort nummer 10 als vervanger van Boussaid die voorin hangend van de linkerkant kwam. 

Kort achter El Allouchi had Van Anholt gezelschap van Jordan van der Gaag bij afwezigheid van Ivan Ilic die evenals Luka Ilic met Jong Servië twee EK-kwalificatieduels op het programma heeft staan. Arno Verschueren, aanvoerder vanwege de langdurige absentie van Nacho Monsalve, deed derhalve wederom dienst als rechtsback. 

Noblejas

In vergelijking met de basiself van Almere City ontbraken niet alleen Van Hooijdonk en de Ilic-broers, maar ook Javier Noblejas. De linksback sukkelt al een tijdje met een kuitblessure, miste Go Ahead Eagles en speelde nadien de volle negentig minuten in Almere. Die inspanning lijkt de Spanjaard te moeten bekopen aangezien hij naar verluidt niet ongeschonden uit dat laatste competitieduel is gekomen. Daardoor werd tegen de Belgen een beroep gedaan op Jethro Mashart. 

Tweede doelman Chiel Kramer pakte in de tweede helft een strafschop en Joshua Bohui en Wout Neelen kregen na maandenlang blessureleed weer speeltijd. Centrale verdediger Gylermo Misaine en middenvelder Milan Vanacker van NAC onder 19 maakten hun officieuze debuut.

NAC - AA Gent 4-0 (2-0) - 45. Boussaid 1-0, 45. El Allouchi 2-0, 65. Dogan 3-0, 85. Kudimbana 4-0.
Basisopstelling NAC: Olij; Verschueren, Rösler, Riera, Mashart; Van Anholt, El Allouchi, Van der Gaag; Dogan, Stokkers en Boussaid. 
Invallers: Kramer; Schouten, Van Hecke, Mislaine; Neelen, Vanacker; Bohui en Kudimbana.

Volledig scherm
Huseyin Dogan of NAC Breda during Almere City - NAC Breda NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen