Volledig scherm
Mikhail Rosheuvel. © BSR Agency

NAC en Rosheuvel uit elkaar, aanvaller vertrekt naar Dubai

Mikhail Rosheuvel en NAC zijn van elkaar verlost. De 28-jarige vleugelaanvaller heeft in overeenstemming met de club zijn tot medio 2021 doorlopende contract ontbonden. Hij vervolgt zijn loopbaan bij Al Dhafra in de Verenigde Arabische Emiraten.

De Amsterdammer was de eerste seizoenshelft nog redelijk op stoom met vijf goals en vijf assists in zeventien competitiewedstrijden, na de winterstop deelde hij in de algehele malaise. Eind februari werd hij door toenmalig trainer Mitchell van der Gaag disciplinair geschorst omdat hij een loopje nam met de huisregels. Zo kwam hij herhaaldelijk te laat en had hij tijdens de teambespreking meer aandacht voor zijn telefoon dan voor de woorden van de trainer. 

Eenmaal terug bij de groep was hij niet meer verzekerd van een basisplaats. De degradatie met NAC dit jaar was zijn derde in vier jaar, eerder degradeerde hij ook met Cambuur (2016) en Roda JC (2018). Rosheuvel staat de komende twee jaar onder contract bij Al Dhafra uit het emiraat Dubai.

Kali

Rosheuvel is de eerste van de doorlopende contracten die via de nooduitgang uit het Rat Verlegh Stadion vertrekt. De verwachting is dat Gervane Kastaneer, Greg Leigh en Sullay Kaikai zullen volgen, met grootverdiener Anouar Kali liggen de zaken iets gecompliceerder vanwege ingebouwde clausules.