Volledig scherm
Technisch directeuren Hans Smulders (NAC) en Leon Vlemmings (Helmond Sport) © NAC

NAC en Helmond Sport starten samenwerking: Brusselers en Snepvangers verhuurd

Het hing al even in de lucht, maar NAC en Helmond Sport gaan per direct samenwerken. De komende vier seizoenen willen de clubs samen optrekken om talentontwikkeling te maximaliseren. Bodi Brusselers en Diego Snepvangers zijn de eerste spelers die vanuit Breda de tijdelijke overstap naar het oosten van de provincie maken.

Brusselers en Snepvangers zijn niet de eerste spelers die richting Helmond gaan. In recent verleden waren Mounir El Allouchi en Grad Damen voorbeelden van een succesvolle verhuur aan de club die uitkomt in de Jupiler League. Jaarlijks moeten er nu twee tot vier spelers vanuit Breda richting Helmond Sport trekken.

Technisch directeur Hans Smulders verklaart de samenwerking. ,,Bij NAC zetten we al enige tijd flink in op de individuele ontwikkeling van onze spelers. Per speler werken we met een persoonlijk ontwikkelingsplan, waarin we de ontwikkeling van de speler vanuit meerdere specialisaties in de gaten houden en met name kijken naar de vervolgstappen die de speler moet zetten om de gezamenlijke doelen te bereiken."

Win-win situatie

Smulders is tevreden met de overeenkomst met de eerstedivisionist.  "Wij zijn erg blij dat we de samenwerking met Helmond Sport officieel hebben bekrachtigd. Het is een mooie club en ze hebben inmiddels een goede voetbalvisie ontwikkeld om door te groeien. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking op de lange termijn een win-win situatie oplevert voor beide clubs."

In Helmond is Leon Vlemmings technisch directeur. Vlemmings werkte in het verleden in Breda.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement