Volledig scherm
Ruud Brood © BSR/SOCCRATES

NAC en Brood nog altijd in gesprek met elkaar

Ruud Brood (56) moet nog altijd Mitchell van der Gaag opvolgen als trainer van NAC. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen. De oud-speler van de Bredase club werd maandag gepolst door interim-directeur Nicole Edelenbos. Sindsdien zijn de gesprekken gaande.

De verwachting is dat de club en trainer eruit gaan komen. Gepraat wordt onder meer over de samenstelling van de technische staf. De contracten van de assistenten Rob Penders en Maurice Verberne lopen deze zomer immers af. Keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar heet een verbintenis tot medio 2020.

Brood weet hoe het is om een elftal naar de eredivisie te loodsen: hij promoveerde twee keer met RKC (2009 en 2011) en eenmaal met NEC in 2015 toen hij met overmacht de titel greep in de eerste divisie.

Hoewel NAC een trainer wil voor de komende acht wedstrijden, is het niet meer dan logisch dat Brood voor tenminste anderhalf jaar tekent. Zodat hij de zekerheid heeft dat hij bij degradatie direct een doorstart kan maken in de eerste divisie. Brood zal daarbij wel de garantie willen dat hij samen met de nog officieel aan te stellen Tom Van den Abbeele de mogelijkheden krijgt een elftal te formeren dat om de bovenste plekken strijdt.

 1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
  PREMIUM
  Update

  Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

  BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

 • Eens (80%)
 • Oneens (20%)
7488 stemmen