Volledig scherm
Bodi Brusselers © Pro Shots

NAC doet Bodi Brusselers aanbieding voor 3,5 jaar

BREDA - NAC heeft Bodi Brusselers een aanbieding gedaan om voor 3,5 jaar te tekenen. Het contract zou vanaf 1 januari 2017 in moeten gaan. Beide partijen hopen er spoedig uit te komen.

Als de 17-jarige Brusselers, die in december 18 jaar wordt, op korte termijn zijn handtekening zet onder de langdurige overeenkomst wordt dat zijn eerste (prof)contract.

NAC ziet in Brusselers, zoon van oud-speler Geert Brusselers, een belangrijke pijler voor de toekomst. Met het vastleggen van de aanvallende middenvelder, wil de club zich tevens verzekeren van een mogelijke transfersom in de toekomst. Algemeen directeur Justin Goetzee gaf onlangs aan dat ‘spelerstransfers een steeds belangrijker onderdeel worden van het bedrijfsmodel’. Zelf opgeleidde spelers als Ronnie Stam, Donny Gorter, Ömer Bayram en Nemanja Gudelj leverden NAC in de laatste jaren flink wat geld op. Evenals Adnane Tighadouini die voor niks werd opgepikt bij Vitesse en vorig jaar aan Malaga verkocht werd. Geld dat NAC hard nodig heeft om gaten te dichten in de begroting en het spelersbudget op orde te houden.

Brusselers beleefde deze zomer een onverwachte doorbraak. Als jeugdspeler werd hij na een sterke voorbereiding overgeheveld naar het eerste. Bij zijn competitiedebuut had hij zes minuten nodig om te scoren. Uiteindelijk kwam de Bavelaar tot twee basisplaatsen en drie invalbeurten in de eerste vijf wedstrijden. Voor de Bredase clubleiding reden om zijn stormachtige entree te belonen met een eerste contract.

Brusselers wordt na Grad Damen (2018), Sven van der Maaten (2018), Jesse van Bezooijen (2017) en Mounir el Allouchi (2017) de vijfde speler uit de eigen jeugdopleiding met een profcontract op zak. Voormalig jeugdspelers Bart Meijers, Feyo Glim en Gino Demon maken op amateurbasis deel uit van de selectie.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (32%)
  • Nee (39%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
867 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen