Volledig scherm
© Pro Shots

NAC-doelwit Corryn door KV Mechelen ondergebracht bij Antwerp

MECHELEN - KV Mechelen heeft zijn speler Alexander Corryn tot nader orde verboden om met NAC mee te trainen. De Belgische club vindt het eerste bod van de Bredanaars namelijk veel te laag en heeft de linksback daarop naar Royal Antwerp gestuurd waar hij sinds woensdag verblijft. De clubleiding van NAC bereidt ondertussen een tweede bod voor.

Bij de Antwerpenaren, spelend op het tweede niveau, traint Corryn sinds gisteren mee. Met lichte tegenzin, want de verdediger heeft aan zijn club KV Mechelen duidelijk te kennen gegeven het liefst naar NAC te verkassen. Dat heeft zijn voorkeur. Belemmering is het nog twee jaar doorlopende contract van de 22-jarige Belg. De huursom die Mechelen verlangt, een bedrag tussen de 50.000 en 100.000 euro, is te hoog voor de Bredase eerstedivisionist.
Corryn meldde zich eind juni als proefspeler bij NAC en draaide van de eerste dag mee in de voorbereiding. Na de oefenwedstrijd tegen Baronie afgelopen zaterdag werd hij teruggeroepen door KV Mechelen. Als die club niet akkoord gaat met het tweede bod van NAC, dan kan er een streep door een (tijdelijke) overstap van Corryn naar Breda, is de verwachting van de speler.
Met de transfervrije Fabian Sporkslede worden daarentegen geen complicaties verwacht. De rechtsback die vrijwel gelijktijdig met Corryn in Breda neerstreek, gaat spoedig een meerjarige overeenkomst aan met NAC.