Volledig scherm
Nick Olij. © BSR Agency

NAC-doelman Olij: ‘We hebben onwijs goede spelers in ons team, maar het komt er niet uit’

,,Ik vind het al met al echt zwaar en zwaar en zwaar en zwaar en zwaar klote...” Nick Olij verbergt zijn frustraties niet, waarom zou hij ook na het debacle tegen FC Den Bosch (1-2-verlies) vrijdagavond. 

,,De eerste helft spelen we goed, maar krijgen we onnodig de 0-1 tegen. Het gaat te makkelijk”, zegt de NAC-doelman. ,,We geven het zelf uit handen. Na de 1-1 gebeurt hetzelfde. Daarnaast hebben we te weinig de ballen in de zestien gekregen. Uiteindelijk hebben twee kansen gekregen via kopballen van Rösler, een verdediger. Blijkbaar moeten we nog harder gaan werken. Het is elke keer hetzelfde antwoord vriend. Ik weet het ook niet meer. Ik vind dat we nu echt met elkaar moeten benoemen wat fout ging.”

Olij baalt verschrikkelijk, zegt hij. ,,We hebben onwijs goede spelers in ons team, maar het komt er simpelweg niet uit. Het rendeert niet. Dat zie jij, dat zien wij ook. Het was niet zo slecht als in de tweede helft tegen Telstar, we leveren meer strijd. Nu geven we alleen onnodig de doelpunten weg.”

Knutselen

Van een crisis wil de sluitpost niks weten. ,,Nee, dat vind ik moeilijk om te zeggen. Voor Telstar hebben we namelijk twee wedstrijden gewonnen.” In de zes wedstrijden weer daarvoor schraapte NAC twee punten. ,,Als we constant terug blijven kijken, kunnen we ook terugkijken naar vorig jaar. Dat is onnodig en gaat nergens over. Als we nu goed afsluiten met twee overwinningen en in de beker doorgaan naar de achtste finales, kunnen we met opgeheven hoofd de winterstop in. En dan een hoop praten en hard knutselen.”