Doelman Nick Olij.
Volledig scherm
PREMIUM
Doelman Nick Olij. © Pro Shots / Marcel van Dorst

NAC-doelman Olij staat altijd aan: ‘Mijn taak is ballen tegenhouden’

Diep in blessuretijd, als de scheidsrechter op het punt staat voor het einde van de wedstrijd te fluiten, wint Nick Olij de wedstrijd voor NAC. Zijn eerste noodzakelijke redding tegen Jong AZ (1-0-zege) is een ouderwetse puntenpakker. ,,De ene wedstrijd heb je het heel druk. De andere wedstrijd heb je niks te doen. Dat ene moment kan het verschil maken.”

 1. ‘Scorebordjournalistiek! Achttiende! Na een kwart seizoen! Dat lijkt me wel degelijk een ijkpunt’
  PREMIUM
  column

  ‘Scorebord­jour­na­lis­tiek! Achttiende! Na een kwart seizoen! Dat lijkt me wel degelijk een ijkpunt’

  ,,Soms moet ik met meel in de mond praten, want ik wil niet dat alles morgen in de krant staat.” We gaan het in deze column niet hebben over de niet te traceren klompen goud aan afkoopsommen, tekengelden en oprotpremie’s die met grote regelmaat, soms volkomen onterecht, zijn uitgekeerd. Evenmin gaan we dieper in op de opmerking van NAC’s algemeen directeur Mattijs Manders die een achttiende plaats afdoet als ‘scorebordjournalistiek’. Achttiende! Na een kwart seizoen! Dat lijkt me wel degelijk een ijkpunt.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?