Volledig scherm

NAC-directeur Smulders naar Manchester voor overleg over spelers

MANCHESTER - Vandaag vliegt de technisch directeur van NAC, Hans Smulders, naar Manchester om te horen welke spelers er nog naar Breda komen en hoeveel dat er uiteindelijk zullen zijn. Naast linksback Ashley Smith-Brown en rechtsbuiten Thomas Agyepong dus, die door City vanaf de tweede week van juli al aan NAC zijn uitgeleend.


Zoals bekend zet de Bredase clubleiding in op de centrale verdedigers Kean Bryan en Tosin Adarabioyo, plus vleugelaanvaller Brandon Barker. Met hen erbij zou de selectie volgens Smulders voor 95 procent rond zijn. Het is dan enkel nog de markt afstruinen voor een rechtsback achter Fabian Sporkslede, die zaterdag een goede indruk maakte tegen Sparta. Voorin zal Fisayo Adarabioyo, de oudere broer van Tosin, als back-up gaan dienen van Cyriel Dessers.

NAC hoopt dat de nieuwe versterkingen dinsdagavond op het vliegtuig stappen en woensdag voor het eerst meetrainen. In het geval van Tosin Adarabioyo en Barker is het dan alleen wachten op de overschrijving voordat ze in actie kunnen komen, terwijl Bryan herstellende is van een polsblessure. Als City besluit de drie in Engeland te houden, gaat NAC er vanuit andere spelers te krijgen om het aantal op vijf of zes te laten uitkomen, zoals afgesproken tijdens het bekrachtigen van de vijfjarige samenwerking.

  1. NAC-doelman Birighitti de schlemiel in Zwolle: 1-0

    NAC-doelman Birighitti de schlemiel in Zwolle: 1-0

    De keeperscrisis houdt aan bij NAC. De Australische goalie Mark Birighitti liet zich zaterdagavond in Zwolle al vroeg verrassen door een geplaatst schot van Youness Mokhtar. Dat doelpunt achtervolgde hem en NAC de verdere wedstrijd. Birighitti bleef de onzekere pion in een strijd, waarin zowel PEC Zwolle als NAC levensgrote kansen kregen. Die gingen allemaal mis en daardoor stapte Birighitti uiteindelijk als de grote schlemiel van het kunstgras in Zwolle.