Volledig scherm
© Pro Shots

NAC-debutant Sprangers zelfkritisch: 'Die bal had erin gemoeten'LEEUWARDEN – Mede door de waslijst aan blessures waar NAC mee te maken heeft, kregen drie jonkies uit de eigen jeugdopleiding de kans om hun officiële debuut te maken in het betaalde voetbal. Een van hen, Richelor Sprangers, begon zelfs verrassend in de basis bij de Bredanaars die vrijdag met 3-1 onderuit gingen bij Cambuur.

De aanvoerder van de onder 19 kreeg als spits de voorkeur ten opzichte van Fisayo Adarabioyo als vervanger van de geblesseerde Cyriel Dessers. Tien minuten voor rust liet Sprangers na om zijn debuut op te luisteren met een doelpunt. “Een grote kans. Die bal had erin gemoeten. Dat neem ik mezelf kwalijk. Ik had moeten scoren. Snap niet dat die bal over ging”, was de aanvaller kritisch op zichzelf.

Sprangers werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Diego Snepvangers (18), terwijl aanvallende middenvelder Thomas Marijnissen (17) de laatste vijf minuten mocht volmaken als invaller van Olivier Rommens. Alle drie maken deel uit van de onder 19 van NAC en worden beschouwd als talenten die binnen nu en twee jaar moeten aanhaken bij het eerste.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.