NAC-debutant Azzagari: ‘Dit is iets waar ik altijd van droomde’

videoVoor Yassine Azzagari was de wedstrijd tegen PEC Zwolle er wel een om nooit meer te vergeten. De zeventienjarige middenvelder maakte na rust zijn debuut in het eerste van NAC. ,,Dit is iets waar ik van droomde.”

Met een glimlach van oor tot oor staat de getructe technicus uit Zeeland de pers te woord na het doelpuntloze gelijkspel. ,,Mijn eerste jaar bij NAC en dan meteen hier mogen spelen voor de fans. Genieten”, glunderde hij. Azzagari verving Anouar Kali in de rust. 

,,Toen de trainer naar me toe kwam, na een minuut of 38, begon ik wel een beetje te trillen. Toen gaf hij aan dat ik in de rust mocht warmlopen. Maar daarna kom je op het veld en is het meteen volle focus en ga je alles doen voor een resultaat”, legt hij uit. 

Een gelijkspel werd het. Over zijn eigen spel was hij tevreden. ,,Voor mijn gevoel ging het wel goed. Je wil laten zien waar je voor staat als voetballer. Als eerste stap was dit prima. Ik ga nu keihard werken, zal er alles aan doen en hoop dat ik er volgend jaar weer in sta.” 

Yassine Azzagari
Volledig scherm
Yassine Azzagari © BN DeStem
  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.