Arno Verschueren.
Volledig scherm
Arno Verschueren. © BSR Agency

NAC-captain Verschueren: ‘In dit stadion kan echt alles, ongelooflijk’

Diepe dalen, hoge pieken: Arno Verschueren kan erover meepraten na 3,5 jaar NAC. De 2-0-bekerzege op PSV komt in zijn mapje favorieten: ,,Het was misschien niet altijd even goed, maar we hebben tot het einde geknokt en gestreden. Het voelde echt lekker aan, zoals die wedstrijd tegen NEC (25 mei 2017, red.) voor de promotie. De sfeer was echt schitterend."

Middenvelder Verschueren (foto) weet wat er gevraagd wordt in Breda. ,,Het moet van ons komen, dan gaat het publiek mee. We spelen met veel druk vooruit, winnen achterin de duels, pakken tweede ballen en creëren kansen. In dit stadion kan echt alles, ongelooflijk. Bij een doeltrap van ons keek ik een moment om me heen: ik zag iedereen springen en schreeuwen. Dat motiveert enorm, de ontlading na de overwinning is prachtig."

Grote woorden voor een pretentieloze aanvoerder, die onder de indruk is van Jan Paul van Hecke en Roger Riera. ,,Een dikke pluim voor hen. JP is zo jong, toch staat hij zijn mannetje en wint hij veel duels. Ik voel gewoon dat als er een lange bal komt en Roger het luchtduel aangaat, dat ik mij kan concentreren op de tweede bal. Twee brekers, maar ze kunnen ook gewoon goed voetballen. Tegen Go Ahead moeten we ook zo spelen.”

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (32%)
  • Per direct stoppen (68%)
751 stemmen