Volledig scherm
Huseyin Dogan viert zijn doelpunt tegen MVV. © BSR Agency
2
EINDE
0
  • Huseyin Dogan 31'
  • Luka Ilic 89'

NAC boekt tegen MVV eerste thuiszege in tweede periode

Opluchting in Breda. NAC heeft tegen MVV de eerste thuiszege sinds 4 oktober te pakken. De ploeg van Ruud Brood was met 2-0 te sterk voor de bezoekers uit Maastricht.

Afgelopen maandag moest Jong PSV (1-3) er aan geloven, toen NAC een zegeloze reeks van zes wedstrijden beëindigde. ,,Dat moet nu een vervolg krijgen, we gaan nu voor de thuiszege”, had Brood aangekondigd voor het duel met MVV. Dat de ploeg laag op de ranglijst staat, wilde hem niet zoveel zeggen. ,,Wij zijn niet de positie om ploegen te onderschatten.”

Bekijk hier de samenvatting van NAC - MVV (premium)

Dat deed NAC ook niet. Met Jordan van der Gaag in de basis – voor de geschorste Ivan Ilic – ging de thuisploeg vanaf het begin af aan op zoek naar het vijandelijke doel. Luka Ilic stond weer op links, de rechterflank werd door Mounir El Allouchi vrijgelaten voor de opkomende rechtsback Arno Verschueren.

De Belg, door Brood ‘de beste rechtsback uit de selectie’ genoemd, liet zien in zijn rol te groeien. Bij alle gevaarlijke momenten voor rust was Verschueren betrokken. Zo stuurde hij El Allouchi diep in de 30ste minuut en zag hij dat de middenvelder werd vastgehouden en beloond werd met een strafschop. Geen Ivan Ilic en Sydney van Hooijdonk, dus nam Huseyin Dogan plaats achter de bal. Hij schoot raak, onder voormalig NAC-doelman Nigel Bertrams, 1-0.

Dogan was tien minuten later ook dicht bij de 2-0. Uit een voorzet van Verschueren mikte hij net naast. MVV kon daar één hachelijk momentje tegenover stellen: een voorzet werd op doel gekopt, maar door Roger Riera uit de doelmond weggewerkt.

Kansen MVV

In het tweede bedrijf begon NAC in een te laag tempo en kwam de ploeg onder druk te staan. Het leidde tot kansen van de bezoekers. Zo haalde Verschueren na iets meer dan een uur spelen de bal van de lijn na een inzet van Thijmen Goppel.

Brood greep in en voerde in de 66ste minuut een dubbele wissel voor: Stokkers en El Allouchi werden vervangen door Sydney van Hooijdonk en Pele van Anholt. Maar het bleef een open wedstrijd met kansen voor beide partijen. Anthony van den Hurk schoot namens de bezoekers naast in kansrijke positie, Van Anholt vuurde een schot af op de vuisten van Bertrams en Van Hooijdonk stuitte van dichtbij op de keeper.

Het bleef spannend tot het slot totdat Luka Ilic het duel in de 89ste minuut besliste. Hij schoot de 2-0 binnen op aangeven van invaller Filipovic. Daardoor trok NAC het duel over de streep en was de tweede zege op rij een feit. NAC klimt over NEC heen naar de vierde plek.

Opstelling NAC: Olij; Verschueren, Riera, Rösler, Mashart; El Allouchi (66. Van Anholt), Boussaid, Van der Gaag, Luka Ilic; Dogan (79. Filipovic), Stokkers (66. Van Hooijdonk).

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen