Volledig scherm
Giovanni Korte van NAC glipt langs Den Bosch-verdediger Jonas Heymans © Pro Shots

NAC blijft tegen Den Bosch steken op 0-0

BREDA - NAC kwam vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch niet verder dan een 0-0 gelijk spel. Pas in het laatste gedeelte van de tweede helft wist de thuis volop leven in de brouwerij te brengen. Pas in de laatste minuut leverde het een levensgrote kans op. Doelman Heemskerk kreeg een schot van Cyriel Dessers niet onder controle, waardoor de rebound van Robbie Haemhouts door een verdediger ternauwernood van de doellijn gehaald kon worden. Daarvoor verdween een schot van Brandon Barker naast het doel en tikte Heemskerk een knal van Giovanni Korte over de lat.
Voor rust speelde NAC in een bedroevend laag en plichtmatig tempo. Inzetten van Barker en Robbie Haemhouts konden niet verhinderen dat het publiek de spelers na 45 minuten met een fluitconcert de kleedkamers in stuurde.
Na de pauze wisselde trainer Marinus Dijkhuizen opvallend genoeg twee van zijn drie vaste middenvelders. Grad Damen kwam de weer tegenvallende Jeff Stans vervangen en Bodi Brusselers loste Gianluca Nijholt af. Met name Damen zorgde met enkele sterke passes voor meer gevaar, maar de aanvallers konden er de Bossche defensie op hun beurt niet mee verrassen.
De aanvallen van FC Den Bosch waren met name voor rust een stuk venijniger. Invaller-doelman Andries Noppert moest na een keer gestrekt naar de hoek bij een inzet van Fernandes, maar voor het overige konden de Bossche aanvallers hem niet in de problemen brengen.

Opstelling NAC: Noppert; Sporkslede, Verschueren, Van Diermen, Smith-Brown; Nijholt, Haemhouts, Stans; Korte, Dessers, Barker.


Tweets by yadranblanco