Volledig scherm
Kean Bryan

NAC bevestigt komst City verdediger Kean Bryan

ZUNDERT – Na Brandon Barker woensdag, zal ook Kean Bryan zich spoedig melden bij NAC. De 19-jarige centrale verdediger vliegt vrijdag naar Nederland en zal op de tribune in het Rat Verlegh Stadion aandachtig toeschouwer zijn bij de seizoensouverture van de Bredase eerstedivisionist. Dat heeft trainer Marinus Dijkhuizen woensdag na de ochtendtraining bevestigd.

Bryan sluit na het weekend aan bij NAC, hoewel het nog één of twee weken kan duren voor hij speelklaar is. De aanvoerder van het beloftenteam van City is nog herstellende van een polsblessure. Met de komst van Bryan heeft Dijkhuizen de zo gewenste centrumverdediger binnen.

Door de komst van Tosin Adarabioyo kan echter vrijwel zeker een streep. Een tegenvaller voor NAC. De 18-jarige Engelse jeugdinternational heeft grote indruk gemaakt tijdens de oefencampagne op City trainer Pep Guardiola die de centrale verdediger tot het einde van de voorbereiding bij de selectie wil houden. Britse media meldden al dat de eerste zorg van City nu is om het aflopende contract van Adarabioyo te verlengen, omdat clubs als Tottenham Hotspur, Everton en Celtic op het vinkentouw zitten voor de parel uit de jeugdopleiding van City. Het lijkt derhalve onwaarschijnlijk dat Adarabioyo naar NAC komt.