Volledig scherm
Tarik Kada (r), in actie namens sc Heerenveen © Proshots

NAC bevestigt interesse in jeugdinternational Kada

BREDA - NAC is serieus geïnteresseerd in jeugdinternational Tarik Kada. De Bredase club wil werk maken van de 19-jarige rechtsbuiten en hem de rest van dit seizoen huren van Heerenveen. Dat heeft NAC de Friezen duidelijk gemaakt. Beide partijen zijn met elkaar in gesprek. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen.

„Het is een interessante speler. Een jonge vaardige voetballer die op 7 en 11 uit de voeten kan. Een aantal weken geleden hebben wij inderdaad bij Heerenveen geïnformeerd”, bevestigt Smulders. „Maar daarna hebben we Heerenveen niet meer gesproken.”

Kada maakte eind vorig seizoen zijn debuut bij Heerenveen. Van een doorbraak is het nog niet gekomen. In september speelde de aanvaller, door kenners als een goed ventje en een sierlijke spelers omschreven, met Heerenveen in Breda 68 minuten in het bekerduel tegen NAC. Heerenveen wil pas meewerken aan een tijdelijke overgang als Kada zijn aflopende contract eerst verlengd, omdat de Friezen niet willen dat de speler aan het einde van dit seizoen transfervrij de deur uitloopt.