Volledig scherm
Robert Mühren komt op stoom. © Cor Lasker

NAC beleeft eindelijk plezier aan Mühren

NAC heeft twee nieuwe spelers voor het tweede deel van de competitie: Pele van Anholt en Robert Mühren. Van Anholt ontpopt zich (tijdelijk) tot de nieuwe linksback. Mühren is trefzeker en houdt het fysiek vooralsnog vol. Dinsdag maakte hij voor de tweede keer dit seizoen maakte hij de negentig minuten vol.

Tegen AA Gent andermaal duidelijk dat Mitchell van der Gaag zondag in Tilburg van plan is om rechtsback Van Anholt als linksback te posteren. Zoals bekend voldoen Greg Leigh en Jurich Carolina niet, terwijl Jethro Mashart voorzichtig wordt gebracht. De komst van Alex Gersbach heeft vertraging opgelopen nu de linksback zich met Australië heeft geplaatst voor de knock-outfase van de Azië Cup. 

Het achtste finaleduel wordt maandag gespeeld. Zonder Gersbach waarschijnlijk die in de drie poulewedstrijden nog niet gebruikt is. De Bredase interesse in Joost van Aken en Pascal Lundqvist blijft onverminderd groot. Eerstgenoemde behoorde dinsdag echter tot wedstrijdselectie van Sheffield Wednesday voor het FA Cup-duel met Luton Town, terwijl voor Lundqvist steeds meer gegadigden zijn uit binnen- én buitenland.

Beslissend

Een meevaller voor NAC is de herstart van de verloren gewaande Mühren. Met 159 minuten in de voorbije negen dagen (Sint-Truiden en AA Gent) heeft hij al meer dan de helft van de gemaakte kilometers in de laatste vier maanden (298 minuten) op de teller staan. Daarbij is de van Zulte Waregem gehuurde aanvaller ook nog eens beslissend met twee goals in twee wedstrijden. 

Ter vergelijking: voor de winterstop scoorde hij niet één keer. Het heeft er daarom alle schijn van dat Mühren na de fikse opstartproblemen de motor eindelijk aan de praat krijgt. Mitchell te Vrede, die op korte termijn een aanbieding kan verwachten om bij te tekenen, trekt zijn goede vorm moeiteloos door met een belangrijk doelpunt.

In samenhang met de goede resultaten van de laatste weken, NAC is vijf duels op rij ongeslagen, groeit het vertrouwen in Breda. De zeges op de Nederlandse en Belgische subtoppers Vitesse, Heerenveen en Sint-Truiden en een gelijkspel tegen de AA Gent bevestigen dat de depressie heeft plaatsgemaakt voor een lichte opklaring boven het Rat Verlegh Stadion.