NAC-bekerheld Schouten: ‘Halve finale, kom maar op’

VIDEORobin Schouten had een drukke avond na de bekerstunt van NAC. De man van de wedstrijd moest interview na interview geven na zijn knappe prestatie tegen AZ (1-3), maar het besef van de prestatie was er nog niet helemaal. ,,Het is een beetje gek wat er is gebeurd.”

Na een halfuur kreeg Schouten al dé kans op de 0-1, maar schoot de rechtsback naast in kansrijke positie. ,,Ik had die bal niet helemaal verwacht, schrok ervan. Toen ging-ie naast.” Dat maakte hij nog voor rust goed met een assist en in de tweede helft al helemaal met zijn 0-2. ,,Man van de wedstrijd? We hebben het met z'n allen gedaan. Het klinkt cliché, maar is echt zo. Ik ben blij met mijn doelpunt en assist, dus heel misschien mag ik die titel toch opeisen”, klonk het bescheiden.

Bekijk hier de samenvatting van AZ - NAC

,,We hebben nu al drie eredivisieclubs uitgeschakeld. We hebben genoeg vertrouwen en hebben laten zien dat we tot veel in staat zijn. Halve finale, kom maar op”, ging hij verder. Het publiek zong na de 1-3 euforisch ‘Wij gaan Europa in’. ,,Haha, hoe gek zou dat zijn, hè? Het zijn nog maar twee potjes. Wie weet...”

Robin Schouten.
Volledig scherm
Robin Schouten. © ANP Sport

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen