Volledig scherm
Blijdschap bij de selectie van NAC na de winst op Feyenoord. © Pro Shots

NAC behaalt historische dubbel op Feyenoord

Winnen van Feyenoord is mooi, winnen in De Kuip is geweldig, winnen in Rotterdam (0-2) en winnen in Breda (2-1) in een tijdsbestek van een half jaar is grandioos, buitengewoon. Alles wat nooit eerder lukte, lukt nu wel. NAC wint in het seizoen 2017/2018 twee keer van Feyenoord, een historische prestatie.

Dat een promovendus (NAC) twee keer de baas is over de landskampioen (Feyenoord) is nooit eerder vertoond sinds de invoering van de eredivisie in 1956. Ook dat is historisch. Veel komt samen op een uniek ‘Avondje NAC’ waarin bijna 19.000 uitzinnige supporters in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion een elftal, met zeven huurlingen in de basisformatie, zien strijden voor iedere meter en een gewonde kampioen levend op het veld verslinden.

Op een avond dat de Bredase geschiedenis herschreven wordt, zet het elftal van de bevlogen trainer Stijn Vreven meteen ook een grote stap richting rechtstreeks lijfsbehoud. Het gat met de onderste drie ploegen is dankzij de memorabele zege op Feyenoord zeven punten geworden. 

In de kantlijn van de euforie behaalde doelpuntenmaker Thierry Ambrose een persoonlijk succesje. Hij is de enige speler die dit seizoen scoorde tegen de traditionele top drie: PSV, Ajax en Feyenoord. En dan te bedenken dat hij als vaste strafschoppennemer de penalty zaterdagavond aan Sadiq Umar liet. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement