Volledig scherm
trainer marinus dijkhuizen bij de eerste training van selectie nac voor nieuwe seizoen. © foto : ron magielse - pix4profs

NAC begint met 21 man aan eerste training, drie spelers op proef (video)

ZUNDERT - NAC stapte vanmiddag om 14.00 uur met 21 man het veld op voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Onder hen drie testspelers: middenvelder Fabian Sporkslede, verdediger Alexander Corryn en keeper Karol Niemczycki. Van de huidige voorlopige selectie van negentien spelers ontbrak alleen Luis Pedro. Hij mag de komende dagen van de club proberen elders een contract los te peuteren. De verdediger staat in ieder geval in de belangstelling van De Graafschap. NAC op zijn beurt hoopt vandaag nog Jeff Stans in te kunnen lijven.

Middenveld
NAC deed de 'tien' van Excelsior een aanbieding. Stans heeft wel oren naar een hereniging met zijn oude trainer Marinus Dijkhuizen, maar de middenvelder staat inmiddels ook in de belangstelling bij FC Twente. Ricardo Kip kreeg geen aanbieding van NAC. Volgens technisch directeur Hans Smulders is dat een logisch gevolg van het feit dat de speler van Almere City na een eerste goed gesprek met NAC liever eerst met nog wat andere clubs wilde gaan praten. NAC trok ondertussen Gianluca Nijholt (VVV) en Robbie Haemhouts (Willem II) aan als dragende spelers op het middenveld. Smulders zoekt nu alleen nog een 'tien' in de categorie dragende spelers.

Ook spits Cyriel Dessers van Lokeren behoort tot dat rijtje. Smulders hoopt snel zaken te kunnen doen met de Belg, ook al hangt er vanwege een doorlopend contract een financieel plaatje aan deze transfer.

Manchester City
De contractueel overeengekomen versterkingen vanuit Manchester laten vanwege vakanties nog even op zich wachten. Manchester City wil een aantal spelers uit haar beloftenteam stallen bij NAC. Smulders hoopt eind deze week te horen welke jongens hij op korte termijn kan verwachten. De laatsten stromen pas in eind juli omdat City een aantal van hen eerst meeneemt op een trip naar China.