Volledig scherm
Pablo Mari. © Pro Shots

'NAC-aanvoerder Pablo Mari gevolgd door Engelse clubs'

InteresseDe Engelse krant Daily Mail meldt woensdagavond dat NAC het risico loopt Pablo Mari in de winterstop kwijt te raken. De Spaanse aanvoerder zou gevolgd worden door clubs uit de Premier League en het Championship. Welke clubs dat zijn, wordt niet gezegd. 

De centrale verdediger zou vanwege 'een lage clausule in zijn contract voor een zachte prijs op te halen zijn', schrijft Daily Mail. Het is echter hoogst onwaarschijnlijk dat de 24-jarige centrale verdediger na een half jaar alweer de wijk neemt. Allereerst omdat Mari een moeizaam begin kende en daarin niet bepaald vrijuit ging bij een aantal tegendoelpunten. Daarnaast, en misschien nog wel van groter belang, huurt NAC hem voor een seizoen van grote broer Manchester City waarmee het een samenwerkingsverband heeft. 

Handelswaar

Deze zomer arriveerde Mari samen met zijn inmiddels zwangere vriendin in Breda. Hij heeft vaak genoeg aangegeven tevreden te zijn bij NAC. Een vertrek van Mari lijkt daarom uit de lucht gegrepen, ook al omdat NAC een partner is van City. Een van de belangrijkste spelers weghalen bij je compagnon terwijl die een hevige en bloederige degradatiestrijd voert, zou voor de nodige vraagtekens zorgen. 

Aan andere kant ziet City spelers vooral als handelswaar. Zo ook met Mari die het in 2016 overnam van Gimnàstic de Tarragona en voor drie jaar vastlegde. De Engelsen stalden Mari daarop direct bij Girona, dat destijds geen geld had en hulp kreeg van City. Mari kwam in Girona tot welgeteld acht wedstrijden. Bij City heeft Mari nooit op het trainingsveld gestaan en de kans dat dat wel gaat gebeuren is te verwaarlozen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement