Volledig scherm
© Pro Shots

NAC-aanvoerder Haemhouts wil publiek meer vermaken

BREDA - Een van de vier thuiswedstrijden winnen, is niet voldoende. Dat beseft Robbie Haemhouts. Maar, zegt hij erbij, geef het team de tijd. Niks is nog verloren. Daarbij, NAC zit in de opbouwfase. En zo slecht als sommigen de eerste helft tegen Jong PSV vonden, was het ook niet.


„Nee, ik vind niet dat wij voor rust overklast zijn door PSV”, kijkt de middenvelder drie dagen na de teleurstellend verlopen wedstrijd terug op de 1-1. „Zij hebben niet veel kansen gecreëerd. Het probleem is dat wij zelf slordig aan de bal waren. Te timide. In de tweede helft hebben wij meer lef getoond. Daar moeten wij op voortborduren.”

Haemhouts is aanvoerder, routinier en aanspreekpunt ineen. Hij heeft niet het gevoel dat het verwachtingspatroon te hoog is, of dat er te veel druk wordt gelegd op het ‘Nieuwe NAC’. „Het is logisch dat je per wedstrijd beoordeeld wordt. Vooral in ons eigen stadion willen en moeten we meer brengen. Dominant zijn. Dat lukt niet altijd. In uitwedstrijden kunnen wij afwachtender spelen en ons laten inzakken. NAC heeft een volledig nieuwe groep met veel jonge spelers. Dat heeft tijd nodig. Het publiek is niet tevreden met de uitvoer van het spel, maar wel met onze werklust.”

Op het middenveld is met Haemhouts, Nijholt en Stans het meest ervaren gedeelte van het team te vinden. Zij moeten de ploeg bij de hand nemen, hoewel dat de eerste duels met horten en stoten ging. „Positioneel ging het tegen PSV een stuk beter dan in de wedstrijden ervoor. We hielden de ruimtes kleiner en aanvallend waren er driehoekjes te zien.”

Vrijdag speelde Mounir el Allouchi als vervanger van de geblesseerde Jeff Stans. Het verschil tussen de twee is niet groot, vindt Haemhouts. „Het zijn voornamelijk andere types. Mounir is ieder moment op zoek naar de bal. Wil het liefst dribbelen en de tegenstander opzoeken. Jeff is meer een passer. Kijkt om zich heen en zoekt de ruimte. Ze zouden ook samen kunnen spelen. Over een aantal weken kunnen we beter inschatten hoe het team ervoor staat. De lastige tegenstanders moeten nog komen. En het is natuurlijk niet zo dat we zijn afgehaakt om de bovenste plaatsen. We zijn juist net begonnen. Het belangrijkste nu is dat het in balbezit beter moet. Vooral in thuiswedstrijden waar we ons eigen publiek willen vermaken.”