Volledig scherm
Othmane Boussaid. © BSR Agency

NAC-aanvaller Boussaid laat zijn voeten spreken: ‘Ik heb antwoord gegeven’

De dadendrang van Sydney van Hooijdonk en het switchen naar een systeem met twee spitsen, kostte Othmane Boussaid zijn basisplaats. Als invaller maakte hij vrijdag tegen Excelsior (2-1-zege) het verschil en sloeg hij met zijn kleine vuist op tafel. ,,Ik heb de wedstrijd laten kantelen.”

En of hij dat deed. Hij was het die Sydney van Hooijdonk drie minuten voor tijd met een voorzet op maat bediende. De eerste assist van de van FC Utrecht gehuurde vleugelaanvaller was zijn gewicht in goud waard. ,,Ik zag een paar mensen in de box én ik zag Sydney en hij is toch degene die de meeste kans heeft om te scoren”, zegt Boussaid. ,,Sydney is de laatste tijd goed bezig. Ik moest de bal daarom gewoon aan hem geven, hij maakte ‘m goed af. Geweldig.”

Alle kanten op

In een ultra offensieve ploeg was Boussaid een van de spelers die jacht maakte op de beslissende treffer in een duel die in het laatste kwartier werkelijk alle kanten op kon gaan. ,,Thuis moeten wij juist heel aanvallend spelen, dan gebeuren er dingen zoals tegen Excelsior. Het was of wij of zij, een gelijkspel zou het in niet worden. Wij namen risico’s en kregen veel kansen. De overwinning was verdiend.”

De in zijn acties onvoorspelbare Belg revancheerde zich daarmee voor zijn mindere optreden vijf dagen eerder die hem zijn basisplaats kostte. ,,Maandag tegen Jong AZ was niet mijn beste wedstrijd, dus ik begrijp de keuze van de trainer. Dan is het aan mij om antwoord te geven, dat heb ik gedaan. Ik heb mijn voeten laten spreken. Ik moet zorgen dat zo’n wedstrijd niet meer voorkomt, dan komt alles in orde.” Vrijdag tegen TOP Oss hoopt Boussaid weer vanaf het begin mee te doen.