Volledig scherm
© Pix4Profs/Joyce van Belkom

‘Naam Grim heb ik ook gehoord, maar Brood heb ik er nooit doorheen gedrukt’

Interim-voorzitter Nicole Edelenbos reageert desgevraagd op de bestuurlijke ontwikkelingen binnen de Bredase club en de aanstelling van trainer Ruud Brood deze zomer.

,,Formeel stel ik geen trainer aan. Wel ben ik erbij betrokken geweest en heb ik invloed kunnen uitoefenen”, zegt Nicole Edelenbos over het aanstellen van Ruud Brood. ,,De naam van Fred Grim heb ik ook gehoord, maar hij is het niet geworden. Ik ontken dat ik Ruud Brood er doorheen heb gedrukt, maar ik zal niet ontkennen dat wij (zijzelf en de drie grootaandeelhouders, red.) het een goed idee vonden om hem aan te stellen.”

Volgens Edelenbos is dat een van de belangrijkste posities binnen een betaald voetbalorganisatie. ,,Terwijl de continuïteit wordt gewaarborgd door de aandeelhouders. Zij zijn daarom zeker een belangrijk klankbord. In onze afweging vonden wij Ruud Brood goed op die plek passen. Ik herken mij niet in het beeld dat de sfeer niet goed is. Wat ik terugkrijg van de mensen is dat alles goed gaat. Een nieuwe directie en een nieuwe trainer heeft gewoon tijd nodig.”

Volledig scherm
Ruud Brood. © BSR Agency
  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.