Nigel Bertrams
Volledig scherm
Nigel Bertrams © Pro Shots

Na Noppert en Birighitti is Bertrams de derde nummer 1 van NAC

Drie maanden nadat hij een tweejarig contract tekende met een optie voor een extra seizoen is Mark Birighitti zijn plek onder de lat kwijtgeraakt. De Australiër heeft negen wedstrijden de kans gehad, maar trainer Stijn Vreven heeft genoeg gezien. Nigel Bertrams staat tegen Excelsior in het doel van NAC.

Met die beslissing krijgt de nimmer aflatende keeperssoap een nieuw hoofdstuk. Andries Noppert won in de voorbereiding met het kleinst mogelijke verschil de concurrentiestrijd van Bertrams en stond de eerste drie competitiewedstrijden in de basis. 

Omdat de boomlange Fries niet voldeed haalde NAC op de laatste dag van de transfermarkt Birighitti (Swansea City) die vervolgens een reeks van zes duels afwerkte. In warming-up tegen FC Utrecht ging hij door zijn rug, waarna Bertrams onverwacht voor eredivisiedebuut op mocht. Hij overtuigde direct, maar was tot zijn teleurstelling een week later gewoon weer reserve. 

In de drie daaropvolgende wedstrijden maakte Birighitti andermaal een povere indruk waarop Vreven in samenspraak met zijn drie assistenten besloot om voor de derde keer dit seizoen een nieuwe nummer 1 te benoemen. Bertrams zal tot de winterstop de sluitpost van NAC zijn en krijgt zodoende een periode van vijf wedstrijden om zich te bewijzen als de man die de rest van dit seizoen het onvoorwaardelijke vertrouwen moet krijgen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen