Mounir El Allouchi: Het is nog niet zo makkelijk tegen negen man

VideoMounir El Allouchi werd zondag lekker wakker. NAC won met 4-2 van Heerenveen en de middenvelder annex aanvaller was blij met zijn aandeel.

,,Dit was me een wedstrijd zeg, knotsgek, twee rode kaarten. Bij de eerste zag ik meteen dat het rood was. Meestal bij scheidsrechters weet je dat wanneer ze gaan kijken er iets gaande. Bij de tweede kreeg ik een volle knal op mijn enkel dus dat was ook duidelijk”, besluit El Allouchi.

‘Zij graven zich in’

Volgens de uitgesproken middenvelder is een numerieke meerderheid benutten zo makkelijk nog niet. ,,Heel veel mensen denken dat het heel makkelijk is om tegen acht, negen man te spelen. Zij graven zich echter in en ga dan maar eens een gaatje in het midden vinden.”

Dat de middenvelder niet altijd 90 minuten speelt vindt hij lastig. ,,Dat lijkt me logisch. Je wil altijd spelen.” Lachend vervolgt hij: ,,Ik heb vorige week niet slecht gespeeld. Vandaag was ik blij dat ik mijn steentje bij kon dragen, ik ben een liefhebber.”

Kerst gaat hij niet vieren. ,,Ik vier geen kerst ik heb er niets mee. Ik ga wel genieten van mij vrije dagen”, besluit een dolblije Mounir El Allouchi.

Volledig scherm
Mounir El Allouchi in duel met Lucas Woudenberg. © ANP Pro Shots