Volledig scherm
© Pro Shots

Middenvelders Kip en Stans hebben goed gevoel bij NAC

BREDA – De eerste kennismaking tussen de clubleiding van NAC en Jeff Stans (Excelsior) afgelopen woensdag, wordt door beide partijen als overwegend positief beschouwd. De zaakwaarnemer van Ricardo Kip (Almere City) heeft ook op diezelfde dag aan NAC laten weten dat zij graag een contractvoorstel ontvangen van de Bredase club.

Kip: „Ik heb het al vaker gezegd: NAC blijft een fantastische club voor mij. Ook in de eerste divisie.” Kip wordt al langere tijd gevolgd door clubs uit de eredivisie en eerste divisie. Het meest concreet tot op heden is een Engelse club uit League One, het derde niveau in Engeland. Daarvan heeft de middenvelder een aanbieding ontvangen. „Alles is voor mij een serieuze optie. Maar als Nederlander”, zegt Kip, „blijf ik het liefst in Nederland. Daarom hebben wij tegen NAC gezegd: ‘Ik ben geïnteresseerd. Laat het voorstel maar komen.’ Dan kan het snel gaan als wij er vervolgens uitkomen.”

Wat Stans betreft, die oren heeft naar het nieuwe Bredase project, zal NAC hem later een aanbieding doen. Een middenveld met Haemhouts (32), Stans (26) en Kip (24) behoort tot de mogelijkheden, mits de technische leiding van de Bredanaars doorpakt. Stans en Kip hebben immers duidelijk gemaakt open te staan voor een overstap naar de Parel van het Zuiden.<NO>In het verlengde daarvan meldt Mounir el Allouchi (21) zich maandag voor de eerste training. De middenvelder was het afgelopen anderhalf jaar verhuurd aan Helmond Sport en gaat zijn laatste contractjaar in.

Verder staat Grad Damen (18), evenals Sven van der Maaten (21), op het punt zijn eerste contract te tekenen bij NAC. Doelman Van der Maaten verbindt zich voor drie jaar aan de Bredase eerstedivisionist en middenvelder Damen voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar.