Volledig scherm
© Pro Shots

Michael Dingsdag beëindigt carrière en wordt jeugdtrainer bij NAC

BREDA – Michael Dingsdag heeft besloten om per direct zijn carrière te beëindigen. De 33-jarige verdediger gaat vanaf vandaag (maandag) aan de slag als jeugdtrainer bij Bredase club. Hij tekent een nieuw driejarig contract en begint als assistent bij de D1.

De Amsterdammer kwam vorig jaar op voorspraak van toenmalig trainer Robert Maaskant en tekende een contract voor twee jaar. Als één van de weinigen besloot hij na het mislopen van de promotie afgelopen seizoen om toch bij NAC te blijven. Ruim twee weken geleden begon hij aan de voorbereiding en speelde mee in de vier wedstrijden die de Bredanaars tot op heden in de oefencampagne tegen amateurclubs uit de regio afwerkten. Na een enkele goede gesprekken met de club de laatste weken, heeft de routinier besloten om zijn laatste contractjaar in te leveren om als jeugdtrainer verder te gaan. Hij is daarmee de achttiende speler die vertrekt of stopt ten opzichte van vorig seizoen. Als ook Danny Verbeek naar Australië gaat, de aanvaller kan voor twee jaar tekenen bij Sydney FC, komt de teller van uitgaande spelers op negentien.
Dat betekent dat Dingsdag zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld en ook niet meer meetraint met NAC. Dingsdag maakte in 2001 bij Vitesse zijn debuut in het betaalde voetbal en kwam vervolgens uit voor Vitesse (vijf jaar), Heerenveen (vier jaar), het Zwitserse Sion (drie jaar), het eveneens Zwitserse Grashoppers (twee jaar) en NAC waar zijn verblijf als speler beperkt bleef tot één seizoen. Dingsdag won in 2009 met Heerenveen de Nederlandse beker en 2011 met Sion de beker in Zwitserland.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement