Volledig scherm
International Tonny Vilhena schiet de bal achter de kansloze Benjamin van Leer, die zondag zijn debuut voor NAC maakte. Arno Verschueren is te laat. © Kay int Veen

'Met Van Leer, Zwarthoed en Mühren heeft NAC een kwaliteitsimpuls gekregen'

Uitslag pollNAC trok in de ultieme slotfase van de transferwindow met Benjamin van Leer, Theo Zwarthoed en Robert Mühren drie extra spelers aan. Het heeft gezorgd voor een kwaliteitsimpuls. Althans, dat is de mening van de bezoekers van de website van BN DeStem.

Liefst 2361 mensen stemden op de stelling: 'Met Van Leer, Zwarthoed en Mühren heeft NAC een kwaliteitsimpuls gekregen'. Een ruime meerderheid van 64 procent kon zich hier in vinden. Volgens de overige 36 procent zijn de Bredanaars er kwalitatief niet op vooruit gegaan met de komst van het drietal.

Poll

Met Van Leer, Zwarthoed en Mühren heeft NAC een kwaliteitsimpuls gekregen

  • Ja (64%)
  • Nee (36%)
2361 stemmen

Met de entree van doelmannen Van Leer en Zwarthoed stelde technisch directeur Hans Smulders een vervolg van de keeperssoap met tenminste één seizoen uit. Na wisselende optredens van Mark Birighitti, Aro Muric en Karol Niemczycki lijkt met de van Ajax gehuurde Van Leer definitief een betrouwbare sluitpost gevonden. De clubloze en ervaren Zwarthoed werd tevens voor één seizoen gestrikt. Zij het als tweede doelman.

Mühren

Robert Mühren werd daarnaast tijdelijk overgenomen van het Belgische Zulte-Waregem, waar hij een rol op het tweede plan toebedeeld had gekregen. Mühren kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Sparta. Met de Kasteelclub degradeerde de aanvaller. 

Door de komst van Mühren heeft trainer Mitchell van der Gaag een alternatief voor de spitspositie. Lange tijd was zijn ploeg volledig afhankelijk van Mitchell te Vrede, ondanks het vervroegde doorstromen van jeugdspeler Sydney van Hooijdonk. De Volendammer kan overigens ook achter Te Vrede spelen. Technisch directeur Smulders omschreef Mühren als een '9,5', die NAC doelpunten moet bezorgen.

Volledig scherm
Spits Robert Mühren komt het komende seizoen uit voor NAC Breda. Hij is voor een jaar gehuurd van Zulte Waregem. Hier is hij in actie tijdens de training op het trainingscomplex in Zundert. © Johan Wouters / Pix4Profs