Volledig scherm
PREMIUM
Feest in Breda, waar NAC vrijdagavond beslag legde op de eerste periodetitel. Othmane Boussaid, Pele van Anholt en viceaanvoerder Arno Verschueren met het bronzen kampioensschild. © BSR Agency

Met tafelwissels legt knokploeg NAC de basis: ‘We zijn lastig te verslaan’

Het vervulde Arno Verschueren met trots dat hij met de aanvoerdersband om zijn arm NAC naar de periodetitel kon leiden. ,,We waren er allemaal wel aan toe om iets te vieren, denk ik.”

Als een ware knokploeg trok NAC vrijdag de 1-0 voorsprong tegen NEC over de streep. Ook na de negende speelronde zijn de geel-zwarten koploper en dus winnaar van de eerste periodetitel. Goed voor een uitgebreid feestje op het veld en later in de stad.

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.