Volledig scherm
© Pro Shots

'Messi van Breda' neemt nog één keer afscheid van NAC

BREDA – Twee jaar en zeven maanden na zijn vertrek bij NAC, is de inmiddels 39-jarige Anthony Lurling vrijdag de hoofdpersoon in zijn eigen afscheidswedstrijd tussen een door hem geselecteerd All Star-team van NAC en FC Den Bosch. Lurling, die in Breda de bijnaam 'de Messi van Breda' verwierf, doet bij ieder elftal een helft mee.

Het duel in het Rat Verlegh Stadion begint om 19.30 uur en duurt twee keer een half uur. Een kaartje kost tien euro en komt ten goede aan de jeugdopleiding van NAC en FC Den Bosch. Alleen de leden van de Club van 1912 kunnen gratis naar binnen. Seizoenkaarthouders moeten betalen.

Lurling begon bij FC Den Bosch zijn carrière in het betaalde voetbal en is all time clubtopscorer van de Bosschenaren. Voor NAC kwam de aanvaller, over twee periodes (seizoen 2004-2005 en 2007 t/m 2014), 6,5 jaar uit voor de Bredanaars waarin hij uitgroeide tot een absolute publiekslieveling.

Hoogtepunt was de wedstrijd NAC – Roda JC op zondag 5 mei 2013. Lurling boog na rust eigenhandig een 1-3-achterstand om in een 5-3-zege met twee goals en twee assists. Daardoor bleef NAC behouden voor de eredivisie. Een half jaar later vertrok Lurling eind januari 2014 door de achterdeur na een hoogoplopend conflict met toenmalig trainer Nebojsa Gudelj.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jack van Hulten.

All Star-team NAC
Jelle ten Rouwelaar, Csaba Féher, Rob Penders, Kees Luijckx, Robbert Schilder, Edwin de Graaf, Ronnie Stam, Tommie van der Leegte, Arne Slot, Sander van Gessel, Joonas Kolkka, Matthew Amoah en Alex Schalk.
Trainer coach: Kwakman en Verbeek

All Star-team FC Den Bosch
Jan van Grinsven, Kees Heemskerk, Paul Beekmans, Jan Gösgens, Fred van der Hoorn, Theo Lucius, Maarten Boddaert, Arnold Scholten, Marcel van Helmond, Roberto Verhagen, Erik Meulendijk, Jordy Thomassen, Justin Tahapary, Moreno Rutten en Peter Uneken.