Volledig scherm
Bart Meijers in duel met Ralf Seuntjens: Erin, eruit en tegen VVV toch weer terug in het elftal. De boodschap is binnengekomen. © ANP Pro Shots

Meijers: 'Basisplaats ook afdwingen zonder de blessure van een ander'

KritischDat ene compliment over die schitterende diepe pass, die uitmondde in een kans voor Giovanni Korte, nam Bart Meijers dit keer eens niet achteloos en blij in ontvangst. ,,Ik had hem anders bedoeld. Nog meer op de stropdas van Mounir (El Allouchi, red.). Daarnaast maakte ik vanavond toch weer wat foutjes", klinkt het eerlijk uit de mond van de 20-jarige speler uit Etten-Leur, die zaterdag in Venlo zijn herkansing kreeg in het hart van de verdediging.

Quote

De schoon­heids­fout­jes die hij elke week heeft, moet hij elimineren.

Stijn Vreven over zijn pupil Bart Meijers

De eerste kans, thuis tegen PEC Zwolle als invaller voor de vroeg geblesseerd geraakte Pablo Marí dacht Meijers met beide handen te hebben aangegrepen. Tot trainer Stijn Vreven hem aansprak op enkele minpuntjes. 'Zelfverzekerdheid mag niet omslaan in arrogantie', wees hij op de af en toe te gemakzuchtig houding van de speler. ,,De schoonheidsfoutjes die hij daardoor elke week heeft, moet hij elimineren."

Het bleef niet bij deze woorden van de trainer. De wedstrijd erop tegen FC Utrecht mocht Meijers gewoon weer op de bank gaan zitten. ,,Dat was schrikken: natuurlijk zit je daarna wel even met een rotgevoel", blikte de verdediger zaterdag terug. ,,De trainer was terecht kritisch. Maar op zo'n moment ben ik een vechter en ga ik weer knokken voor mijn plekkie. Dat ik nu alweer een volgende kans krijg door een blessure van een ander (Menno Koch, red.) is gunstig voor mij, maar ik moet het ook een keertje afdwingen zonder zo'n blessure. Ik moet echt laten zien dat ik beter ben."

Kritisch

Quote

Er was geen druk en toch gaat de bal over de zijlijn. Dat soort dingen moeten eruit.

Bart Meijers is kritisch op zichzelf

Vreven looft Meijers ook voor zijn gedurfde spel. Het is kennelijk lastig het evenwicht te vinden tussen het spelen met lef en het vermijden van risico's. ,,Je moet altijd met lef spelen. De trainer zegt dat hij er geen probleem mee heeft als ik een keer een balletje fout speel. Zolang het maar geen open kans oplevert voor de tegenpartij. Vanavond wilde ik Paolo Fernandes aanspelen. Er was geen druk en toch gaat de bal over de zijlijn. Dat soort dingen moeten eruit."

Ziet hij dat nu pas? ,,Hiervoor wist ik ook wel waar de trainer op doelde. Ik probeerde die foutjes er zelf uit te halen, maar misschien is er de afgelopen week iets gebeurd, waardoor het allemaal beter is bijgebleven. Ik heb een paar gesprekken gevoerd met mijn ouders, met mijn broer en met vrienden. Die gesprekken hebben me geholpen om kritisch naar mezelf te kijken."

Dat had hij dus even nodig? Meijers knikt instemmend. ,,Eerst keek ik misschien te veel naar de dingen die ik goed deed. Dan vergeet je de foutjes. Na PEC Zwolle dacht ik echt dat ik het niet zo heel slecht had gedaan."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement