Doelman Nick Olij zag in drie minuten tijd de voorsprong van NAC verdwijnen.
Volledig scherm
Doelman Nick Olij zag in drie minuten tijd de voorsprong van NAC verdwijnen. © BSR Agency

‘Meer vooruit spelen in plaats van achteruit’

Ongeloof regeert bij de spelers van NAC. ,,Wat is er gebeurd?” Nick Olij zucht en haalt diep adem. ,,Zij gaan volle bak een-op-een spelen en wij maken de verkeerde keuzes. Wij hadden meer vooruit moeten spelen in plaats van achteruit.”

De doelman ziet in drie minuten tijd een 0-1-voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen in een 2-1-nederlaag. ,,Met een lullig moment krijg we de 1-1 op ons dak. Hun spits geeft voor, Kaars komt voor Javi (Javier Noblejas, red.), ik ga in positie staan, een beetje in het midden om de achterkant te pakken, hij komt voorlangs en kopt de bal bij de eerste paal binnen. Wat moet ik zeggen?”

Wat de doelman vooral stoort is dat NAC ondanks een matige wedstrijd waarin het passief speelde uiteindelijk met lege handen achterblijft, terwijl daar geen enkele reden toe was. ,,Het was niet onze beste wedstrijd, dat heeft iedereen gezien en dat weten we zelf ook. Eigenlijk hadden we de 0-1 al over de streep moeten trekken. Dat gebeurt niet. Op het laatst gaan wij alles geven, proberen we de 1-2 te maken en dan krijgen wij hem zelf tegen. Een schot wordt van richting veranderd en we verliezen. Er stond tien man voor me, ik heb de bal niet eens gezien.”

Mag niet

Centrale verdediger Roger Riera kan een halfuur na de Volendamse zege amper bevatten wat hem is overkomen. ,,Dit kan niet. Het mag ons niet gebeuren dat we de tegenstander zo laten ontsnappen en niet twee, maar zelfs drie punten kwijtraken. Na de gelijkmaker moeten we het punt koesteren en intelligenter zijn. Dus geen onnodig balverlies en de linies gesloten houden. Iedere ploeg gaat druk zetten in de slotfase, dan moeten wij ons daartegen wapenen. Je weet dat ze dan komen met zes, zeven, acht man tegelijk. Dan telt alleen overleven. Verliezen is vervelend en helemaal op deze manier.”