Volledig scherm
Noblejas (in het zwart) tijdens het duel met Almere City. © BSR Agency

Medische staf NAC was akkoord met het inzetten van de nu geblesseerde Noblejas

Nacho Monsalve, Huseyin Dogan en nu weer Javier Noblejas. Drie basisspelers die geblesseerd raakten, hun rentree maakten, een terugslag kregen en weer langere tijd aan de kant stonden. Het begint een patroon te worden bij NAC dat vandaag Jong Ajax ontvangt.

De blessure van voorstopper Nacho Monsalve is geen nieuws meer, die van Javier Noblejas wel. Wat is er met de linksback gebeurd nadat hij vlak voor de interlandperiode negentig minuten speelde tegen Almere City?,,Hij heeft de laatste tijd last van zijn been”, zegt NAC-trainer Ruud Brood. “Hij speelt en krijgt een terugslag. Dat wordt verder onderzocht.” Gisteren is er een mri-scan gemaakt. Hoe lang het herstel gaat duren, daarover valt weinig te zeggen. Wat Noblejas overkomt, overkwam Dogan eerder dit seizoen ook al. 

Duidelijke afspraken

De vraag is nu: ‘Is Noblejas niet te snel gebracht?’ Een week voor Almere City ontbrak hij immers tegen Go Ahead Eagles vanwege een kuitblessure. Brood zegt van niet. ,,Daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt. De medische staf heeft een duidelijke go gegeven. Anders had ik hem zeker niet opgesteld. Noblejas, Monsalve en andere spelers mochten een bepaald aantal minuten spelen in een wedstrijd. Ook vanuit medisch en fysiek oogpunt kijken we daarnaar, omdat we die jongens nodig hebben. Het zou mooi zijn als iedereen straks aansluit.”

Brood wil niet te veel wijzen op de afwezigheid van twee belangrijke verdedigers en haalt zijn PSV-tijd (2015-2018) aan waarin hij assistent van Phillip Cocu was. ,,In het Eindhovense heb ik geleerd, dat ik mij moet richten op de spelers die ik heb. Kwalitatief leveren we misschien wat in, maar om daar steeds op terug te komen, moet ik niet doen. Ik kijk naar de spelers die ik tot mijn beschikking heb en hoe zij zich houden aan de speldiscipline. We willen heel graag, we vallen aan en dan ineens zijn we vrij naïef, ligt het open bij ons. Ondanks dat het een jonge groep is, moeten we daarin volwassener worden.”