Volledig scherm
Cyriel Dessers poseert met het shirt van NAC.

Matig NAC klopt Halsteren op open dag met 2-0

BREDA – Door doelpunten van Cyriel Dessers en Giovanni Korte heeft NAC tijdens de open dag in het Rat Verlegh Stadion ook de oefenwedstrijd tegen Halsteren met 2-0 gewonnen. Trainer Marinus Dijkhuizen was niet onder de indruk van de verrichtingen van zijn team. “Creatief brachten we te weinig. Het was sowieso matig”, zei de oefenmeester.

Het toont volgens hem nog maar eens aan dat NAC in de oefenperiode hard toe is aan een ander kaliber tegenstander dan een amateurploeg. “In deze fase zouden we eigenlijk al tegen profploegen moeten spelen. Die weerstand en hardheid hebben nu nodig. Volgende week spelen we tegen Sparta en dan begint de competitie al. Dat houdt dus niet over.”

Dijkhuizen wilde daarmee niets afdoen aan de kwaliteit van tegenstander Halsteren. “Ik ben al blij dat ze vandaag tegen ons wilden spelen. Daarnaast is Halsteren in de categorie amateurploegen nog het beste wat je kunt treffen.”

Met name spits Matthew Amoah bezorgde de defensie van NAC handenvol werk. “Dat soort weerstand hebben we dus meer nodig”, aldus Dijkhuizen. NAC speelde voor rust in grote lijnen met de basis, zoals die er op vrijdag 5 augustus moet staan in de eerste competitiewedstrijd tegen Jong Utrecht.

Het begin was hoopvol: Cyriel Dessers scoorde al in de vierde minuut de 1-0. Vervolgens miste Jeff Stans knullig de kans op een tweede treffer. De doorgebroken Amoah raakte even later de paal en pas op het einde van de eerste helft creëerde NAC weer mogelijkheden. De nieuwe, van Manchester City gehuurde, linksback Ashley Smith Brown raakte met een kromme bal de bovenkant van de lat. Gianluca Nijholt schoot de bal over en Dessers en Robbie Haemhouts kregen gezamenlijk de bal niet in het doel.

Na de pauze zakte het duel nog verder in. NAC wisselde wat er te wisselen viel. In de slotfase bracht invaller Giovanni Korte even wat leven in de brouwerij. Hij kopte een vrije trap van de eveneens ingebrachte Mounir El Allouchi fraai in het doel: 2-0.

Basis-opstelling NAC: Brondeel; Sporkslede, Van Diermen, Rommens, Smith-Brown; Nijholt, Stans, Haemhouts; Agyepong, Dessers en Verbeek. Invallers na rust: Noppert, Korte, Meijers, Damen (allen 45 min), Demon, Glendon (beiden 30 min), El Allouchi, Adarabioyo (beiden 15 min).

Lees de hoogtepunten van het oefenduel terug aan de hand van de tweets van sportverslaggever Ad Pertijs.

Tweets by adpertijs

  1. NAC-doelman Birighitti de schlemiel in Zwolle: 1-0

    NAC-doelman Birighitti de schlemiel in Zwolle: 1-0

    De keeperscrisis houdt aan bij NAC. De Australische goalie Mark Birighitti liet zich zaterdagavond in Zwolle al vroeg verrassen door een geplaatst schot van Youness Mokhtar. Dat doelpunt achtervolgde hem en NAC de verdere wedstrijd. Birighitti bleef de onzekere pion in een strijd, waarin zowel PEC Zwolle als NAC levensgrote kansen kregen. Die gingen allemaal mis en daardoor stapte Birighitti uiteindelijk als de grote schlemiel van het kunstgras in Zwolle.