Volledig scherm
© Pro Shots

Manchester City stalt twee talenten in de eredivisie

BREDA – Zoals verwacht heeft de 21-jarige verdediger Shay Facey NAC definitief afgezegd en voor Heerenveen gekozen. In zijn kielzog gaat Sinan Bytyqi (21) op huurbasis naar Go Ahead Eagles. Beide spelers van Manchester City stonden in de belangstelling van de Bredase club.

Eerder al kozen Enes Ünal en Bersant Celina voor FC Twente in plaats van NAC, omdat ze op het hoogste niveau willen uitkomen en niet in de eerste divisie willen spelen. Naast dat tweetal huurt FC Twente ook Yaw Yeboah van Manchester City.

Duidelijk wordt hiermee dat NAC niet in staat is de betere spelers van het beloftenteam van Manchester City te krijgen, omdat het in de eerste divisie uitkomt. Promotie naar de eredivisie is derhalve een noodzaak wil de club de beschikking krijgen over de pareltjes van de Engelse grootmacht met wie het een vijfjarig samenwerkingsverband heeft.

De Bredase club heeft momenteel Ashley Smith-Brown, Thomas Agyepong, David Faupala en Brandon Barker in bruikleen van Manchester City, terwijl naast Facey ook Kean Bryan in een eerder stadium afzegde. NAC hoopt dinsdag of woensdag tenminste een en misschien twee talenten van City aan de selectie toe te kunnen voegen. Bij voorkeur een centrale verdediger en een back.