Volledig scherm
© BELGA

Manchester City neemt Lommel SK over

Lommel SK wordt overgenomen door Manchester City, de Engelse topclub waar NAC sinds 2016 een samenwerkingsverband mee heeft. De club uit de Belgische eerste divisie heeft bovendien zijn licentieaanvraag donderdag met succes verdedigd voor het Belgische Arbitragehof voor de Sport. 

Manchester City strijkt dus ook neer in het Belgische voetbal. De Engelse topclub is de overnemer van Lommel SK. City Football Group (CFG) krijgt de club gratis in handen. City moet enkel 2 miljoen euro op tafel leggen om een schuldenput te dempen. De City Football Group telt inmiddels negen voetbalclubs: Manchester City, New York City, Melbourne City, Montevideo City, Mumbai City, Girona, Sichuan Jiuniu en Yokohama Marinos. Bij die laatste drie clubs heeft de City Football Group een minderheidsaandeel.

Bovendien heeft Lommel ook zijn licentie voor 1B en 1A beet. De licentiecommissie plaatste eerder vraagtekens bij de dubbele rol van (ex)-eigenaar Udi Shochatovitch bij de Limburgse club uit 1B. Hij was naast eigenaar van Lommel ook eigenaar van een academie in Gambia én had een investeringsmaatschappij in Cyprus met als ‘beroep’ ‘voetbalmakelaar’. De wegen van Lommel en Shochatovitch zijn intussen gescheiden. De achterstallige spelerslonen zijn betaald en de club kon de nodige bankgaranties van 1,65 miljoen euro voorleggen. Daarmee is de continuïteit voor volgend seizoen verzekerd. 

Lees ook: 

Het Disneymodel en de heks: de allesverslindende multinational achter Man City die Lommel overneemt (+)

Na dagen van keiharde onderhandelingen: Lommel trekt met stevig dossier richting BAS

Lommel SK-coach Peter Maes
Volledig scherm
Lommel SK-coach Peter Maes © BELGA

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen