Volledig scherm
Pascal Lundqvist © Toon Dompeling

‘Lundqvist kiest voor NAC en gaat verbintenis voor 2,5 jaar aan’

videoNAC heeft de smaak te pakken en zal naar verwachting vandaag nog de tweede winterversterking officieel bekendmaken. Pascal Lundqvist komt transfervrij over van PSV en gaat zich voor 2,5 jaar verbinden aan de Bredase club.

Na de medische keuring vanmiddag in Eindhoven wordt de overeenkomst getekend, dat weten ingewijden te melden. Als de 21-jarige Zweedse middenvelder voor vrijdagmiddag 12.00 uur is aangemeld bij de KNVB, maakt hij zondag (12.15 uur) deel uit van de wedstrijdselectie van NAC dat de competitie hervat tegen een onthoofd Willem II dat zijn topscorer Fran Sol is kwijtgeraakt. Vrijdagmiddag, de training is om 13.00 uur, staat de nieuwe Bredase aanwinst als alles volgens plan verloopt op het trainingsveld in Zundert.

Fit

De veelzijdige Lundqvist kan op alle posities op het middenveld uit de voeten; als het moet als een van de twee controleurs voor de verdediging van vijf of als een van de twee aanvallende middenvelders achter spits Mitchell te Vrede. Met zeven goals en zes assists in zeventien wedstrijden is Lundqvist bij Jong PSV een van de blikvangers dit seizoen in de eerste divisie. Afgelopen zondag deed hij negentig minuten mee in het duel met Jong Ajax, hij is dus (wedstrijd-)fit en direct inpasbaar.

Evenals rechtsback Khalid Karami, op huurbasis overgenomen van Vitesse, wordt de middenvelder beschouwd als een directe versterking voor de basis. Omdat PSV het aflopende contract van Lundqvist niet wilde verlengen, heeft NAC in de onderhandelingen bedongen dat ze hem gratis kunnen afhalen.

Bekijk hier wat NAC-watcher Yadran Blanco te zeggen heeft over de nieuwe aanwinst.

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.