Volledig scherm
Lundqvist vertrekt naar Groningen. © BSR/SOCCRATES

Lundqvist activeert clausule en vertrekt voor minimale transfersom naar FC Groningen

NAC raakt Ramon Pascal Lundqvist kwijt aan FC Groningen. De Zweed tekent bij de eredivisionist een contract voor vier jaar.

De 22-jarige middenvelder heeft een gelimiteerde transfersom in zijn contract laten opnemen toen hij in januari van dit jaar voor tweeënhalf jaar in Breda tekende. NAC nam hem destijds transfervrij over van PSV. In Eindhoven speelde hij voornamelijk met de beloften in de eerste divisie. Door de degradatie van NAC zou Lundqvist op sportief vlak weer terug bij af zijn. Voor een bedrag dat naar verluidt ligt rond de 150.000 euro springt de Zweed op de trein die hem naar Groningen brengt om bij de verliezend finalist van de Europese play-offs te gaan spelen.

Als enige van het kwintet winteraankopen was hij bij NAC het afgelopen half jaar verzekerd van een basisplaats. In zeventien wedstrijden leverde Lundqvist vier assists af, scoren deed hij niet. Khalid Karami, Dorian Dervite, Alex Gersbach en Sullay Kaikai kwamen om uiteenlopende redenen niet uit de verf. De eerste twee waren gehuurd, Kaikai ligt nog een jaar vast. De kans is echter groot de aanvaller opteert voor een terugkeer naar Engeland. Alleen Gersbach lijkt te blijven van dit vijftal dat nauwelijks een bijdrage heeft geleverd het sportieve verval te stoppen.